stadion-milesti

Și mai mult fotbal va fi la Milești

Primarul de Milești, Petru Leucă, le promisese mileștenilor, încă din toamna trecută, un teren de mini-fotbal cu înveliș artificial. Iată că, pe 19 septembrie, promisiunea sa a devenit realitate. Tot satul a venit, vinerea trecută, la festivitatea de inaugurare. Au venit și oaspeți de marcă, mari amatori ai fotbalului.

”De vreo doi ani așteptam inaugurarea acestui teren. Construcția fundației a fost finalizată încă în anul trecut, dar, din cauza condițiilor climaterice nefavorbaile, nu a fost posibilă amenajarea învelișului artificial”, a explicat motivul întîrzierii inaugurării terenului edilul mileștean.
Totuși, dînsul nu a renunțat nici pentru o clipă la ideea că Mileștiul trebuie să aibă un asemenea teren, pentru că ”satul are tradiții fotbalistice frumoase, care trebuie menținute și dezvoltate în continuare”. Anume din acest motiv a bătut cu insistență la ușile Federației Moldovenești de Fotbal, care le-a oferit gazonul artificial și plasele de îngrădire a terenului. Autoritățile locale, la rîndul lor, și-au asumat responsabilitatea de a finanța construcția fundației terenului, care a costat 157 mii lei.

”Țara se mîndrește cu rezultatele frumoase ale sportivilor mileșteni. Vă îndemn s-o țineți tot așa, mai ales că acum, grație acestui teren, aveți condiții mai bune de practicare a sportului”, li s-a adresat tinerilor din sat Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic. În asentimentul lui a fost și Ruslan Berzoi, vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal. Ambii oficiali și-au exprimat încrederea că Mileștiul și de acum încolo va da sportului nume noi de campioni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *